Magus-soolane gluteenivaba tatraleib/keeks

 

  • 300 g kõrvitsapüreed (küpseta kõrvits ahjus pehmeks ja tee kahvilga püreeks)
  • 17 g linaseemnejahu segada 75ml veega (ja see möks sega kokku kõrvitsapüreega)
    •  

      Lisa juurde:

      • 1 spl laimimahla
      • 1 spl valge veini äädikat
      • 2 spl kanepiõli
      • 2 spl kõrvitsaseemneõli

       

      Sega kuivained omavahel:

      • 200 g gluteenivaba tatrajahu
      • 1 tl soola
      • natuke pipart
      • 1 tl kuhjaga gluteenivaba küpsetuspulbrit
      • 80 g pähklijahu (jahvata kõrvitsa-, seesami- ja päevalilleseemnetest)
      • 1 spl täis kooritud kanepiseemneid
      •  

      Nüüd sega püree koos lisadega kuivainetega.
      Määri leivavorm õliga ning tõsta leivatainas vormi. Patsuta märja käega tainas tugevalt vormi ning võid soovi korral leiva peale raputada seemneid või pähkeid.

      Küpseta 180° juures umbes 40-45 minutit. Selleks, et leib jääks mahlasem, tuleb hoida ahjus kõrgemat niiskustaset. Kõige lihtsam on selleks panna ahju põhja kauss veega.

      Inspiratsiooni sain Guru tatraleivast. Kodus olid sel momendil ainult mõned koostisosad ja nii katsusin asendada teiste asjadegs Tulemuseks oligi magus-soolane tatraleib. Magus ilmselt kõrvitsa pärast.

15 replies on “Magus-soolane gluteenivaba tatraleib/keeks

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.