Toorkakao Mass, tükid 250g [O] [V]

8.90

Toorkakao on väga suure antioksüdantide sisaldusega – neid leidub rohkem kui rohelises tees, punases veinis ja goji ja acai marjades kokku. Kakao antioksüdandid on stabiilsed ja kergesti omastatavad. Antioksüdandid kaitsevad  vananemisega seotud tervisehädade eest ning vabade radikaalide kahjustuste eest. Toorkakao on ülisuure magneesiumisisaldusega. Magneesium toetab südant, aitab kaasa ajutegevusele ja seedimisele, lõdvestab lihaseid, leevendab menstruatsioonivalusid, tugevdab luid, suurendab painduvust. Kui kehas on piisavalt magneesiumi, paraneb verevarustus ning sellega koos hapniku tasakaal ja toitainete kättesaadavus kogu kehas. Toorkakao on looduslik raua, kaltsiumi, kaaliumi, tsingi, vase ja kroomi allikas. Lisaks sisaldab kiudaineid, C-vitamiini ning ajuvitamiini türosiini, mis on oluline õnnehormooni serotoniini tekkimisel. Kakaotoodete tarbimine parandab meeleolu, vähendab näljatunnet ning annab sügava une.

NB! Parim enne 18.01.2019

3 laos

 

Kirjeldus

Toorkakaomass on 100% mahepõllumajandusest pärinev kakaoubade jahvatamisel saadud pruun kakaomass, mida edasi töödeldes saab kakaovõid, kakaopulbrit ja šokolaadi.

Kakaomass
Puhas kakaomass on tahke või pooltahke. See saadakse fermenteeritud, kuivatatud, röstitud ja kooritud kakaoubadest. Kakaomass sisaldab mõlemat, nii tahket kakaod kui kakaovõid, umbes võrdses koguses.
Sellele massile enam midagi lisada ei ole vaja.

Kakaomassist saab vaid magustaja lisamisega ise tooršokolaadi valmistada, samuti võib seda kasutada muude magustoitude valmistamiseks.  Toorkakaomass valmistatakse Criollo kakaoubadest,  mis on kõige haruldasem ning aromaatsem kakaosort. Madalal temperatuuril (alla 40 kraadi) töödeldud massis on säilinud kõik mineraalid ja rasvhapped.

Kasutamine:

Vesivannil sulatatud kakaomass sobib kasutamiseks magustoiduretseptides ja šokolaadi valmistamiseks. Agaavisiirupi, mee või mõne muu magustaja lisamisel ning saadud segu külmutamisel saab maitsva tooršokolaadi, mida saab täiendada mitmete superpulbrite ja -marjadega.  Kakaomassi saab lisada ka smuutidesse šokolaadimaitse saamiseks, koogile glasuuriks või sooja joogina.

Toiteväärtus 100g kohta: energia 2748kJ/656,4 kcal, kiudaineid 15g, süsivesikuid 25,2g, sh suhkrut >0,7g, valku 13,7g, rasva 55,6g, sh küllastunud rasvhappeid 36,2g, mineraale 3,4g, soola 0,15g.

Päritolumaa: Peruu