Võilille Viljakohv 200g BIO

8.50

NB! Defektne tootepakend. Pakend transpordil kahjustatud.

Juba antiikajal hinnati võilille kui elueliksiiri, seda peeti ainevahetuse korrastajaks, söögiisu tekitajaks, suguvõime suurendajaks, soolade eemaldajaks, sapinõristajaks, kõhulahtistiks, toniseerijaks ja aktiveerijaks.

Juurepulbrit tarvitatakse ravimina söögiisu tõstmiseks, kõhukinnisuse korral ja sapinõristust soodustava vahendina. Kõhukinnisuse ja vähesest maomahlast tingitud hädadega tasub enne sööki võtta peenestatud juurepuru ja juua klaas vett peale. Sobib neile, keda vaevab sapipõis, verenõrkus, kõhukinnisus või väsimus.

Võilille juure kohv mõjub ajutegevusele turgutavalt, kuid ei aja südame tegevust pööraseks ega tõsta vererõhku. Võilille juur on maitselt veidi magus, sisaldades 20% sahharoosi ja boonusena 40% inuliini. Mineraalelementidest sisaldab võilill inimorganismile vajalikku fosforit, rauda, kaltsiumi. Eriti väärtuslikuks muudab võilille suur mangaanisisaldus: 100 g võililles on 50–60 mg mangaani (inimese ööpäevane mangaanitarve on 15 mg). Mangaan soodustab omakorda B1-vitamiini omastamist.

Eriti maitsev on võilillekohv piima või rõõsa koorega. Võilillekohv ei häiri südametegevust, vaid mõjub toniseerivalt ajutegevusele.

 

11 laos

 

Kirjeldus

Koostis: 100% röstitud jahvatatud võilillejuur*    *mahetoode

Valmistamine: 1 spl viljakohvi  200ml veele, keeta 2-3 min ja jätta kaane all 5-10min tõmbama.

Päritolumaa: Poola
Tootja: Dary Natury, Poola

Mahetoote märgistus PL-EKO-01. Toodetud EL põllumajanduses.

 Võilillejuured ületavad toiteväärtuselt tunduvalt tavalisi juur- ja mugulvilju, koosnedes sõna otseses mõttes suhkrust, monosahhariidi ja disahhariidi sisaldus on kuni 20 protsenti, inuliini kuni 40 ja valkainet 5 protsenti.

Mineraalelementidest sisaldab võilill inimorganismile vajalikku fosforit, rauda, kaltsiumi. Eriti väärtuslikuks muudab võilille suur mangaanisisaldus: 100 g võililles on 50–60 mg mangaani (inimese ööpäevane mangaanitarve on 15 mg). Mangaan soodustab omakorda B1-vitamiini omastamist.

Juurepulbrit tarvitatakse ravimina söögiisu tõstmiseks, kõhukinnisuse korral ja sapinõristust soodustava vahendina.

Neil, kes kimpus kõhukinnisuse ja vähesest maomahlast tingitud hädadega, tasub enne sööki võtta peenestatud juurepuru ja juua klaas vett peale. Sobib neilegi, keda vaevab sapipõis, verenõrkus, kõhukinnisus või väsimus.

Võilillejuur kuulus koos seente, porgandi ja kartuliga lihasupi koosseisu. Kuivatatud ja kergelt röstitud võilillejuurejahust võib küpsetada kakke, kooke, pannkooke ja küpsiseid, sest röstimisel muutub inuliin suhkruks.

Kellel on keelatud soola tarbida, neil asendab võilill toidus edukalt keedusoola. Praadidele, hautistele võib aga lisada kuivatatud võilillejuure pulbrit, see on väga hea maitseaine praetud seentele, sobib koos tilli ja vürtsbasiilikuga.

Eriti maitsev on võilillekohv piima või rõõsa koorega. Võilillekohv ei häiri südametegevust, vaid mõjub toniseerivalt ajutegevusele – tõeline tudengikohv.