Mustköömen e. Must Seesamiseeme 50g

Parim enne: 02.10.2026

3.00

Mustköömen (Nigella Sativa) ehk must seesamiseeme. Seemnetel on tugev aroom ja maitse, mis meenutab röstitud sibulat, oregaanot ja musta pipart. Sõltuvalt maitsetajust on tunda kerget pähklimaitset.

Mustköömnen on antioksüdant. See võib aidata hästi põletike, eriti nahapõletike puhul. Samuti on sisaldab mustköömen antihistamiine, aineid, mis rahustavad allergiat ja aitavad alandada kurgupõletikkuIngveri ja mustköömne segu tuntakse oksendamisvastase ainena. Mustköömen sisaldab tümoginoonõli, millel on seedeorganeid rahustav ja toiduallergiat rahustav toime.

Kuivatatud ja röstitud mustköömne seemneid võib kasutada köögiviljade, salatite, linnuliharoogade ja leiva maitsestamiseks. Sobib suurepäraselt karri-, läätse- ning juurviljaroogade maitsestamiseks. Annab hõrgu maitse salatitele, leivatoodetele ja küpsetistele.

 

1 laos

 

Kirjeldus

Päritolumaa: Poola
Tootja: Dary Natury, Poola

Mahetoote märgistus PL-EKO-01. Toodetud EL põllumajanduses.

Aed-mustköömne peamiseks saaduseks on  seemned – neist valmistatakse rasvõli, eeterlikku õli ja neid kasutatakse maitsetaime ning droogina. Seemnete külmpressimisel saadakse aed-mustköömne rasvõli ja veeauruga destilleerimisel või kemikaalidega ekstraheerimisel saadakse aed-mustköömne eeterlik õli.

Päritolumaa: Poola

RETSEPTID

  1. Salatikaste: sega seemned feta juustu, jogurti, hakitud kapparite ja sidrunimahlaga ja lisa värskele salatile.
  2. Kõrvalroog: puista seemneid keedetud ubadele ja maitsesta oliivõli ning sidrunimahlaga.
  3. Eelroog tuunikalast: paneeri toored tuunikala tükid oliivõli, sidrunimahla ja mustköömne seemnetega ning serveeri eelroana.
  4. Segage kodujuust tomati, kurgi ja mustköömnetega, lisage veidi soola ja pipart.