Kirjeldus
Gluteenivabad Kuklid – kuidas valmistada
HOMMIKUSÖÖGI KUKLID
Täiendavad koostisosad, mida vajate:
- 15 g oliiviõli (4 teelusikatäit)
- 10 g rafineerimata roosuhkrut*
- 10 g õunasiidri äädikat (umbes 2 teelusikatäit)
- 410 g sooja vett
Kaunistuseks:
- 3 supilusikatäit teie lemmikpiima
- 3 spl mooniseemneid või muid seemneid
- * alternatiivina – mesi, agaav või erütritool
Ettevalmistus:
- Kaalu 375 g segu ja tõsta kaussi
- Eraldi konteineris segage vesi, oliiviõli, äädikas ja suhkur
- Vala vedel segu jahu hulka ja sega hoogsalt esmalt vispliga, seejärel kätega umbes 1 minut, kuni tainas on ühtlane.
- Pane tainas kaussi, kata niiske rätkuga ja jäta 40-60 minutiks kerkima
- Pärast kerkimist jaga tainas võrdseteks osadeks ja vormi kumbki ümmarguseks kukliks
- Pintselda kuklid piimaga, veereta mooniseemnetes või muudes seemnetes
- Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta 15-20 minutiks seisma
- Vahepeal kuumuta ahi ventilaatoriga 230°C-ni
- Enne küpsetamist lõika kuklid teraga kahest kohast ristiks vähemalt 0,5 cm sügavuselt. See on oluline!
- Aseta ahju põhjale küpsetusplaat 5 jääkuubiku või 100 ml veega
- Aseta kuklid ventilaatoriga ahju ja küpseta 230°C juures 10 minutit
- Alanda temperatuuri 200°C-ni ja küpseta ventilaatoriga veel 15-17 minutit
- Lase kuklitel restil jahtuda
ETTEVAATUST: lõigake pärast jahutamist!
Nõuanded: Kuklite järgmisel päeval värskendamiseks küpseta neid eelkuumutatud ahjus 150°C juures 3-4 minutit või lõika pooleks ja rösti röstris. Säilitage leiba puuvillases riides või tihedalt suletud anumas, eelistatavalt külmkapis, kuni 3 päeva. Nautige!
Gluten-free breakfast rolls – how to make BREAKFAST MIX
Additional ingredients you need:
- 15 g olive oil (4 teaspoons)
- 10 g unrefined cane sugar *
- 10 g apple cider vinegar (approx. 2 teaspoons)
- 410 g warm water
For decoration:
- 3 tablespoons of your favorite milk
- 3 tablespoons poppy seeds or other seeds
- * alternatively – honey, agave or erythritol
Preparation:
- Weigh out 375 g of the mixture and transfer to a bowl
- In a separate container, combine water, olive oil, vinegar and sugar
- Pour the liquid mixture into the flour and mix vigorously, first with a whisk, then with your hands for about 1 minute, until the dough is smooth.
- In-Appliance Option: Add ingredients to the appliance bowl, mix briefly on high speed, then knead the dough for about 2 minutes on low speed, using the hook or S-shaped knife.
- Put the dough in a bowl, cover with a damp cloth and leave to rise for 40-60 minutes
- After rising, divide the dough into equal parts and shape each into a round bun
- Brush the buns with milk, roll in poppy seeds or other seeds
- Place the buns on a baking sheet lined with baking paper and leave for 15-20 minutes
- In the meantime, preheat the oven to 230°C with a fan
- Before baking, cut the buns in a cross in two places with a razor blade to a depth of at least 0.5 cm. This is important!
- Place a baking tray with 5 ice cubes or 100 ml of water on the bottom of the oven
- Place the buns in the oven with a fan and bake at 230°C for 10 minutes
- Reduce the temperature to 200°C and bake for another 15-17 minutes with a fan
- Let the buns cool on a wire rack
CAUTION: cut after cooling!
Tips: To freshen up the buns the next day, bake them in a preheated oven at 150°C for 3-4 minutes or cut them in half and toast them in a toaster. Store the bread in a cotton cloth or a tightly closed container, preferably in the fridge, for up to 3 days. Enjoy!