Kirjeldus
Valmistamisõpetus:
Täiendavad koostisosad, mida vajate:
- – 15 g oliiviõli (4 teelusikatäit)
- – 10 g rafineerimata roosuhkrut*
- – 10 g õunaäädikat (umbes 2 teelusikatäit)
- – 440 g vett, mille temperatuur on umbes 35 kraadi
Kaunistuseks:
- – 3 supilusikatäit teie lemmikpiima
- – 3 supilusikatäit seesami- või muid seemneid
- * alternatiivina – mesi, agaavisiirup või erütritool
Ettevalmistus:
- Kaalu 390 g segu ja pane kaussi.
- Sega eraldi anumas vesi, oliiviõli, äädikas ja suhkur.
- Vala vedel segu jahu hulka ja sega hoogsalt esmalt vispliga, seejärel kätega umbes 1 minut, kuni tainas on ühtlane.
Segamine seadmes: Lisa koostisosad seadme kaussi, sega korraks suurel kiirusel, seejärel sõtku tainast konksu või S-kujulise noa abil madalamal kiirusel umbes 2 minutit.
- Tõsta tainas kaussi, kata niiske lapiga ja jäta 40 minutiks kerkima.
- Pärast kerkimist jaga tainas 6 võrdseks osaks ja vormi jahusel kondiitriplaadil kumbki ümmarguseks kukliks.
- Pintselda kuklid piimaga ja veereta seesamiseemnetes.
- Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tõsta 15-20 minutiks kõrvale.
- Vahepeal kuumuta ahi ventilaatoriga 230°C-ni. Kui teil pole ventilaatorit, kuni 250 °C
- Enne küpsetamist lõigake kuklid noateraga kahest kohast ristiks vähemalt 0,5 cm sügavusele. See on oluline!
- Aseta ahju põhjale küpsetusplaat 5 jääkuubiku või 100 ml veega.
- Aseta kuklid ahju. Küpseta 230°C juures ventilaatoriga 10 minutit. Või kui teil pole ventilaatorit, 250 °C juures 10 minutit.
- Alanda temperatuur 200°C-ni ja küpseta ventilaatoriga veel 12 minutit. Või kui teil pole ventilaatorit, siis temperatuuril 220 °C veel 12 minutit
- Jahuta kuklid restil. MÄRKUS: lõigake pärast jahutamist!
Nõuanded:
Järgmise päeva kuklite värskendamiseks küpseta neid eelkuumutatud ahjus 150°C juures 3-4 minutit või lõika pooleks ja rösti rösteris. Hoidke leiba puuvillases riides või tihedalt suletud anumas kuumusest eemal kuni 3 päeva. Nautige!