Kirjeldus
Valmistamisõpetus:
Täiendavad koostisosad, mida vajate:
- – 15 g oliiviõli (4 teelusikatäit)
- – 10 g rafineerimata roosuhkrut*
- – 10 g õunaäädikat (umbes 2 teelusikatäit)
- – 440 g vett, mille temperatuur on umbes 35 kraadi
Kaunistuseks:
- – 3 supilusikatäit teie lemmikpiima
- – 3 supilusikatäit seesami- või muid seemneid
- * alternatiivina – mesi, agaavisiirup või erütritool
Ettevalmistus:
- Kaalu 390 g segu ja pane kaussi.
- Sega eraldi anumas vesi, oliiviõli, äädikas ja suhkur.
- Vala vedel segu jahu hulka ja sega hoogsalt esmalt vispliga, seejärel kätega umbes 1 minut, kuni tainas on ühtlane.
Segamine seadmes: Lisa koostisosad seadme kaussi, sega korraks suurel kiirusel, seejärel sõtku tainast konksu või S-kujulise noa abil madalamal kiirusel umbes 2 minutit.
- Tõsta tainas kaussi, kata niiske lapiga ja jäta 40 minutiks kerkima.
- Pärast kerkimist jaga tainas 6 võrdseks osaks ja vormi jahusel kondiitriplaadil kumbki ümmarguseks kukliks.
- Pintselda kuklid piimaga ja veereta seesamiseemnetes.
- Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tõsta 15-20 minutiks kõrvale.
- Vahepeal kuumuta ahi ventilaatoriga 230°C-ni. Kui teil pole ventilaatorit, kuni 250 °C
- Enne küpsetamist lõigake kuklid noateraga kahest kohast ristiks vähemalt 0,5 cm sügavusele. See on oluline!
- Aseta ahju põhjale küpsetusplaat 5 jääkuubiku või 100 ml veega.
- Aseta kuklid ahju. Küpseta 230°C juures ventilaatoriga 10 minutit. Või kui teil pole ventilaatorit, 250 °C juures 10 minutit.
- Alanda temperatuur 200°C-ni ja küpseta ventilaatoriga veel 12 minutit. Või kui teil pole ventilaatorit, siis temperatuuril 220 °C veel 12 minutit
- Jahuta kuklid restil. MÄRKUS: lõigake pärast jahutamist!
Nõuanded:
Järgmise päeva kuklite värskendamiseks küpseta neid eelkuumutatud ahjus 150°C juures 3-4 minutit või lõika pooleks ja rösti rösteris. Hoidke leiba puuvillases riides või tihedalt suletud anumas kuumusest eemal kuni 3 päeva. Nautige!
OAT ROLLS FROM MONCANA MIX – HOW TO MAKE:
Additional ingredients you need:
– 15 g olive oil (4 teaspoons)
– 10 g unrefined cane sugar *
– 10 g apple vinegar (approx. 2 teaspoons)
– 440 g water at a temperature of about 35 degrees
For decoration:
– 3 tablespoons of your favorite milk
– 3 tablespoons of sesame or other seeds
* alternatively – honey, agave or erythritol
Preparation:
- Weigh 390 g of the mixture and transfer to a bowl.
- In a separate container, combine water, olive oil, vinegar and sugar.
- Pour the liquid mixture into the flour and mix vigorously, first with a whisk, then with your hands for about 1 minute, until the dough is smooth. Appliance option: Add ingredients to the bowl, mix briefly on high speed, then knead the dough for about 2 minutes on lower speed, using the hook or S-shaped knife.
- Transfer the dough to a bowl, cover with a damp cloth and leave to rise for 40 minutes.
- After rising, divide the dough into 6 equal parts and shape each into a round bun on a floured pastry board.
- Brush the buns with milk and roll in sesame seeds.
- Transfer the buns to a baking sheet lined with baking paper and leave to rise for 15-20 minutes.
- In the meantime, preheat the oven to 230°C with a fan. If you don’t have a fan, to 250°C.
- Before baking, score the buns in a cross in two places with a razor blade to a depth of at least 0.5 cm. This is important!
- Place a baking tray with 5 ice cubes or 100 ml of water on the bottom of the oven.
- Place the buns in the oven. Bake at 230°C fan for 10 minutes. Or, if you don’t have a fan, 250°C for 10 minutes.
- Reduce the temperature to 200°C and bake for another 12 minutes fan. Or, if you don’t have a fan, 220°C for another 12 minutes
- Cool the buns on a wire rack. NOTE: cut after cooling!
Tips:
To refresh the buns the next day, place them in a preheated oven at 150°C and bake for 3-4 minutes, or cut them in half and toast them in the toaster. Store the bread in a cotton cloth or a tightly closed container away from heat for up to 3 days.