Kirjeldus
Glükeemiline indeks 55 Ig
Teave diabeetikutele: Kogu toidukorra glükeemilise indeksi alandamiseks lisa leivale värskeid köögivilju, lihalõike ja suhkruvabu piimatooteid, kaunvilju ning kasuta määrimiseks tervislikke rasvu. Need lisandid aitavad tasakaalustada veresuhkru taset.
KOOSTISOSAD: orgaaniline valge tatrajahu, orgaaniline maisijahu, mahe riisijahu, psülliumi kest, kartulihelbed, pärm ja meresool.
Kasutame pulbriliste jahude tootmiseks ainult gluteenivaba toorainet, lisaks kontrollime iga toodetava toote saastumist. Meie leivasegu on omanäolise iseloomuga ning garanteerib õnnestunud leivaküpsetamise, mis maitseb kõigile – olenemata sellest, kas ollakse gluteenivabal dieedil, on toidutalumatus või lihtsalt soov tervislikult toituda.
Kui leiba külmutad, tasub see eelnevalt viiludeks lõigata ja pärast sügavkülmast väljavõtmist röstris soojendada.
Looduslik 3 jahust leib – kuidas valmistada
Ettevalmistus:
300g segust piisab leibade valmistamiseks väikeses leivavormis. Nendest saab ka edukalt kukleid vormida.
- Vala 450 ml sooja vett, mille temperatuur on u. 30C.
- Lisa mõõdetud 300g leivasegu.
- Sega madalal kiirusel u. 1 min.
- Suurenda mikseri kiirust ja sega u. 4 min.
- Tõsta tainas kahte leivavormi, siluge neid ülevalt niisutatud käega pinna tasandamiseks.
- Pane vormid koos tainaga kõrvale, kata need riidega ja oota 60 minutit kerkimist.
- Vahepeal kuumuta ahi 220°C-ni
- Kui tainas on kerkinud, asetage küpsetusvormid ahju, seadke taimer ja küpsetage 40 minutit.
- Eemaldage pätsid ahjust ja laske neil jahtuda. Kui küpsetad leivavormis, siis võta pätsid sealt välja.
Neid saab pärast jahtumist lõigata.
Peale küpsetamist ja jahutamist võib leiva ka sügavkülma panna.
Gluteenivaba leiba on kõige parem hoida kuivas jahedas kohas, õhu juurdepääsu piiramiseks eelistatavalt tihedalt suletud anumas või puuvillase riide sisse mähituna. Gluteenivaba leib rikneb kiiremini, kuna sellel puuduvad gluteeni säilitusomadused ning selle struktuur soodustab niiskuse kiiremat imendumist, mis suurendab hallituse tekke ohtu. Hoolitse oma leiva eest.
Natural bread made of 3 flours – how to make
Preparation:
300g of the mixture is enough to prepare breads in two wooden molds or a small cake tin. You can also successfully form rolls from them.
- Pour 450 ml of warm water at a temperature of approx. 30C.
- Add the measured 300g of bread mixture.
- Mix at low speed for approx. 1 min.
- Increase the mixer speed and mix for approx. 4 min.
- Transfer the dough to two paper cups, previously placed in wooden molds, kneading them from above with a moistened hand to level the surface.
- Put the molds with the dough aside, cover them with a cloth and wait 60 minutes to rise.
- In the meantime, preheat the oven to 220°C
- Once the dough has risen, place the baking tins in the oven, set the timer and bake for 40 minutes.
- Remove the loaves from the oven and let them cool down. If you are baking in a loaf pan, take the loaves out of it – they are not as airy as our baking tins.
They can be cut after they have cooled.
After baking and cooling, the bread can also be frozen.
Gluten-free bread is best stored in a dry, cool place, preferably in a tightly closed container or wrapped in a cotton cloth to limit air access. Gluten-free bread spoils faster because it is devoid of the preservative properties of gluten, and its structure promotes faster absorption of moisture, which increases the risk of mold growth. Take care of your bread.