Allahindlus
 

BIO Murulaugu Seemned Idandamiseks 1g

1.68

Mahe murulaugu seemned sobivad hästi idandamiseks. Võib idandada eraldi või segada redise, lutserni, rukolaga.

Murulauk on üks esimesi kevadisi taimi, mida toiduks tarvitada. Oma veidi õrnema maitse ja peenema välimuse tõttu sobib ta hästi võileibade katteks, samuti salatite ja suppide maitsestamiseks. Võrrelduna hariliku sibulaga sisaldab murulauk mõnevõrra rohkem C-vitamiini, rauda, provitamiini A ja B-rühma vitamiine.

5 laos

 

Kirjeldus

Mahemärgistus PL-EKO-01. Toodetud EL põllumajanduses.

Tootja: Legutko Przedsiebiorstwo Hodowlano-nasienne Sp. Z.o.o,, Jutrosin, Poola

Parim enne: 12.2024

Omadused ja kasutamine
Toiduks pruugitakse murulaugu maapealset osa ehk peeneid torujaid lehti. Need on nii tali- kui suvibula omadest mahedama maitsega ning sisaldavad ka märksa enam kuivainet, B-grupi vitamiine ja C-vitamiini. Mikrotoitainetest peaks rõhutama üllatavalt suurt rauasisaldust. Murulauk mõjub muuhulgas söögiisu tõstvalt ning seedimist ja vereloomet soodustavalt.

Kõige maitsvamad ja õrnemad on noored, umbes 15 cm pikkused varred, vanemad muutuvad paratamatult tuimemaks ja kõvemaks. Kvaliteetsed murulauguvarred on karged ja erksa tumerohelise värvusega. Külmkapis toidukilesse pakitud murulaugu maitseomadused säilivad paar-kolm päeva, pikemaks säilitamiseks võib varred peenestada ja väikeste portsjonitena külmutada.

Murulaugu maitset rõhutavad eriti tugevalt hapukoor ja või. Hästi täiendab murulauk ka kodujuustu, kohupiima, jogurtit ja munaroogi. Suhteliselt mahedamaitselisena sobib murulauk peaaegu kõikide salatide maitsestamiseks ja muidugi ka kaunistamiseks. Kuumroogadele, kui vähegi võimalik, tuleks murulauk lisada alles serveerimisel. Nimelt hävitab kuumutamine suure osa peidetud väärtustest ja nõrgendab mõnevõrra ka maitset, roheliste täpikeste atraktiivsus säilib siiski suurepäraselt.

Tootja: Legutko, Poola

Päritolumaa: Poola