Kirjeldus
Põldosjal on tugevad antioksüdantsed omadused, mis aitab võidelda vabade radikaalidega ja aeglustab rakkude vananemisprotsessi. Ränidioksiid takistab ateroskleroosi ja kivide teket kuseteedes.
See pulbriliste orgaaniliste jahude kombinatsioon mitte ainult ei rikasta küpsetisi ainulaadse iseloomuga, vaid suurendab ka leiva toiteväärtust, pakkudes rikkalikult vitamiine ja mineraalaineid.
Kõik meie jahud läbivad mikroniseerimisprotsessi (ülipeen jahvatamine), mis suurendab oluliselt toitainete omastamist ning parandab küpsetiste tekstuuri ja maitset.
Meie segud ei sisalda parendajaid ning jahud on pärit sertifitseeritud mahepõllumajandusest.
Kõik meie leivasegud eristuvad lihtsa ja tervisliku koostise poolest. Lisaks jahule sisaldavad need ka psülliumi kestasid, kartulihelbeid, meresoola ja kuivatatud pärmi. Ei sisalda kunstlikke lisandeid ega täiteaineid.
Glükeemiline indeks: 63
Diabeetikutel soovitatakse seda leiba kombineerida madala süsivesikute sisaldusega lisanditega, nagu madala rasvasisaldusega piimatooted, taimsed rasvad, lehtköögiviljad ja kaunviljad (hummus või oapasta), et tasakaalustada toidukorra glükeemilist indeksit.
Hele Leib põldosajaga – kuidas valmistada
Ettevalmistus:
300g leivajahusegust piisab leibade valmistamiseks kahes väikeses leivavormis. Nendest saab ka edukalt kukleid vormida.
- Valage kaussi või segamisseadmesse 450 ml sooja vett (temp ca 35C).
- Lisa mõõdetud 300g leivasegu (pool pakki).
- Sega madalal kiirusel u. 1 min.
- Suurenda mikseri kiirust ja sega u. 4 min.
- Tõsta tainas kahte leivavormi ja silu seda pealt veega niisutatud käega pinna tasandamiseks.
- Tõsta vormid koos tainaga kõrvale, kata riidega ja oota 60 minutit, kuni see kerkib.
- Vahepeal kuumuta ahi 220 C-ni
- Kui tainas on kerkinud, asetage küpsetusvormid ahju, seadke taimer ja küpsetage 40 minutit.
- Eemaldage pätsid ahjust ja laske neil jahtuda. MÄRKUS: lõigake pärast jahutamist! Kui küpsetad leivapannil – võta päts välja jahtuma. Pidage meeles, et meie segud EI SISALDA SÄILITUSAINEID!
Gluteenivaba leiba tuleks hoida kuivas jahedas kohas, soovitavalt õhukindlas anumas või külmkapis, et pidurdaks hallituse kasvu. Gluteeni ja säilitusainete puudumise tõttu on sellel väiksem loomulik vastupidavus niiskusele ja mikroorganismidele, mistõttu see rikneb kiiremini kui nisuleib.
Pärast küpsetamist ja jahutamist võib leiva sügavkülma panna.
Light Sandwich Bread with Horsetail – How to Make
Preparation (read the whole thing before you start):
300g of bread flour mixture is enough to prepare breads in two wooden molds or a small cake tin. You can also successfully form rolls from them.
- Pour 450 ml of warm water (temp. approx. 35C) into a bowl or mixing device.
- Add the measured 300g of bread mix (half the package).
- Mix at low speed for approx. 1 min.
- Increase the mixer speed and mix for approx. 4 min.
- Transfer the dough to two paper cups, previously placed in wooden molds, and knead it from above with a hand moistened with water to level the surface.
- Put the molds with the dough aside, cover them with a cloth and wait 60 minutes for it to rise.
- In the meantime, preheat the oven to 220 C
- Once the dough has risen, place the baking tins in the oven, set the timer and bake for 40 minutes.
- Remove the loaves from the oven and let them cool down. NOTE: cut after cooling! If you are baking in a loaf pan – take the loaf out to cool down. Remember that our mixes contain NO PRESERVATIVES!
Gluten-free bread should be stored in a dry, cool place, preferably in an airtight container or refrigerator, to slow down the growth of mold. Due to the lack of gluten and preservatives, it has less natural resistance to moisture and microorganisms, which causes it to spoil faster than wheat bread.
After baking and cooling, the bread can be frozen.