Tseiloni Kaneel 200g BIO

11.70

Jahvatatud ökoloogiline Tseiloni kaneel*.  *mahepõllundusest

Magusa ja vürtsika maitsega ning erakordselt tugeva aroomiga Tseiloni kaneel on ka paljude väärtuslike koostisosade allikas. See sisaldab E, C, A, K, B6 vitamiine, niatsiini, tiamiini ja foolhapet. Väike kogus kaneeli varustab keha kaltsiumi, raua, magneesiumi, fosfori, kaaliumi, naatriumi ja tsingiga.

7 laos

 

Kirjeldus

Päritolumaa: India
Tootja: Dary Natury, Poola

Mahetoote märgistus PL-EKO-01. Toodetud EL välises põllumajanduses.

Jahvatatud mahe Tseiloni kaneel 200g

Cinnamomum verum’it ehk Tseiloni kaneeli peetakse tõeliseks kaneeliks. Enamik müügil olevast kaneelist on aga valmistatud odavamatest teistest kaneelipuu sortidest ning seda nimetatakse ka kassiaks, et eristada teda tõelisest kaneelist.

Tseiloni kaneeli tootmisel kasutatakse ainult puu sisemist õhukest koort, mistõttu sellel on heledam pruun värvus, õhem ja õrnem tekstuur, see on aromaatsema ja mahedama maitselisega kui kassia. Kassia puhul kasutatakse kogu puu koort, selle maitse on tugevam, see on puise tekstuuriga ja punakaspruuni värvi. Kaneeli eeterlik õli sisaldab mürgist kumariini, mis võib suurtes kogustes kasutatuna kahjustada maksa ja neere. Tseiloni kaneeli kumariinisisaldus on oluliselt madalam kui kassia koortel. Samas peaks kaneeli sööma metsikutes kogustes, et kumariin tervist hakkaks kahjustama.

Tervislik kaneel:
* juba ainuüksi 0,25–0,5 tl kaneeli päevas aitab hoida veresuhkrut kontrolli all;
* kaneel on hea vahend liigse kolesterooli puhul;
* võitleb usinalt põletike vastu;
* kuna kaneelis on palju kiudaineid, siis aitab see paljusid kõrvetiste korral;
* kaneeli tarbimine parandab mälu;
* kaneel aitab kurguvalu korral;
* kaneel on rikas antioksüdantide poolest.

Jahvatatud Tseiloni kaneel on üks põhilisi köögis kasutatavaid vürtse. Seda saadakse Tseiloni kaneeli kuivatatud koorest. Seda iseloomustab magus ja vürtsikas maitse ning erakordselt tugev aroom. Jahvatatud kaneeli on mugav kasutada, lisa see lihtsalt roale ja naudi selle ainulaadset maitset. Köögis kasutatakse seda nii küpsetamiseks kui kuivatamiseks. See sobib suurepäraselt:

– puuviljamagustoitudele,

– magusatele riisiroogadele,

– punši ja hõõgveini lisandiks,

– lambaliha toitudele,

– hautistele,

– kalale,

– kohvi, tee ja šokolaadi valmistamiseks.

Kaneeli väärtus ei seisne ainult maitses. Tseiloni kaneel on ka paljude väärtuslike koostisosade allikas. See sisaldab vitamiine E, C, A, K, B6, niatsiini, tiamiini ja foolhapet. Väike kogus kaneeli varustab keha kaltsiumi, raua, magneesiumi, fosfori, kaaliumi, naatriumi ja tsingiga.

Pakend jahvatatud Tseiloni kaneeli sisaldab 200 g puhast mahepõllumajandustoodet, looduslikku ja tervisele ohutut. Paberist, huvitavalt valmistatud kott muudab toote ideaalseks lisandiks kingituseks lähedastele.

 

Ground Ceylon cinnamon is one of the basic spices used in the kitchen. It is obtained from the dried bark of Ceylon cinnamon. It is characterized by a sweet and spicy flavor and an exceptionally strong aroma.

Ground cinnamon is convenient to use, just add it to the dish and enjoy its unique taste. In the kitchen, it is used both for baking and dry dishes. It is perfect for:
– fruit desserts,
– sweet rice dishes,
– punch and mulled wine,
– lamb meat dishes,
– stews,
– fish,
– coffee, tea, chocolate.

Cinnamon is not only about taste. The spice is also the source of many valuable ingredients. It contains vitamins E, C, A, K, B6, niacin, thiamine and folic acid. A small amount of cinnamon will provide the body with calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium, sodium and zinc.

A package of ground Ceylon cinnamon contains 200 g of a pure organic farming product, natural and safe for health. The paper, interestingly made bag makes the product a perfect addition to a gift for loved ones.